Известие

Collapse
No announcement yet.

Настройка фарове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Настройка фарове

Покарах си Алфата малко и на нощно и не останах очарован от десния си фар. Свети много наблизо. Може ли някой да сподели как се настройват правилно фаровете?
    Alfa Romeo 146 Т.S. 1.4L 103hp '99

Ами заставаш с/у стена на тъмно и щом ти харесва единия фар настройваш и другия на тази височина като имаш предвид че десния трябва да е малко по-ниско от левия Настройката става посредством пластмасови шестограми на самите фарове
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Това в случай, че не са ти счупени водачите на рефлекторите, което се оказа дота често срещан проблем За да го провериш - сваляш капачката на късите светлини (за смяна на крушка) и внимателно проверяваш, дали рефлектора стои стабилно на мястото си, или се мести без усилие.

Ако стои стабилно - си наред - и настройваш, както ти каза Bobo. Един hint - за да вдигнеш фара само нагоре - трябва да навиеш на еднакви обороти и двете винтчета (в посока надясно).

Ако се клатят - прочети тук и успех Аз още се боря с моите, но скоро ще победя
      Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
      EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
        Ами заставаш с/у стена на тъмно и щом ти харесва единия фар настройваш и другия на тази височина като имаш предвид че десния трябва да е малко по-ниско от левия Настройката става посредством пластмасови шестограми на самите фарове
        Десния е малко по-високо от левия - иначе оня насреща почва да си мисли дали да не ти светне едни дълги.
        Ако има вътршен контрол на височината - той се поставя на максимално вдигнато положение преди настройката.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius
          Първоначално публикувано от Bobo
          Десния е малко по-високо от левия - иначе оня насреща почва да си мисли дали да не ти светне едни дълги.
          Ако има вътршен контрол на височината - той се поставя на максимално вдигнато положение преди настройката.
          Опс прав си зависи от къде се гледа ако гледаш от шофьорското място определено левия трябва да е по-ниско
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

И мисля(ако се нелъжа),че трябва да си на дълги като ги настройваш.Аз лично ги настроих на къси и сега дългите са ми пълен shit.

P.S.Абе то и късите неструват.
            Ex '97 Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark
            147 1.9JTD

Comment

Приближаваш предницата колкото можеш повече до някоя стена.Маркираш на стената центровете на двата фара!Изтегляш по права колата 10 метра назад пускаш фаровете.Трябва да светят 10 см. под маркираните центрове на стената(означено с P на схемата).

това е схемата

Comment

A фаровете на къси или на дълги трябва да са по тази схема?
                Alfa Romeo 146 Т.S. 1.4L 103hp '99

Comment

Първоначално публикувано от NAS
                  A фаровете на къси или на дълги трябва да са по тази схема?
                  Къси! Дългите на нашите фарове са на едно тяло с късите, и като мръднеш късите - мърдаш и дългите, но се настройват на къси светлини.

Comment

Ще допълня темата с две снимки за това, как се регулират фаровете.
                    Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97

Comment

Между другото, има голяма вероятност да ти е счупен регулатора на фара.Пластмасата от която е направен е ужасна и старее с течение на времето.Ако имаш такъв проблем ще ти кажа аз как го реших.

Comment

преди дни си взех моята алфа и 2та и фара са със счупени водачи на рефлекторите! и аз търся разрешение на проблема
                        Alfa 145 1.8 TS '97

Comment

колега KaiHansen сподели как си си решил проблема
                          то май този проблем го имаме всички
                          Mitsubishi Outlander 2.2 4х4 от 12г. -"reliably" now
                          Alfa Romeo 1.9 JTDm от 10г. -"bellissima" - now
                          Alfa Romeo 1.9 JTD от 00г. -"my heart"- ex
                          Fiat Ritmo 1.5 Super от 82г. -"first love"- ex

Comment

и аз също се интересувам как че направо ми свети на 3-4 метра пред колата
                            Alfa 145 1.8 TS '97

Comment

Ще се повторя, но ТУК има мнения по въпроса със счупените водачи.
                              За моята направихме с баща ми дубликати от метал.

Comment

Working...
                              X